Dîner Amical van De Mandemaaker in Bunschoten-Spakenburg - Virtueel evenement
Chers Consœurs et Confrères,
1 mei 2021 genoten 24 leden en gasten van de Chaîne des Rotisseurs in een virtuele Zoom-meeting van het diner dat confrère Bert van Eijden van restaurant De Mandemaaker heeft verzorgd. Een aantal leden haalde de doos met ingrediënten zelf op, bij de overige werd deze thuis afgeleverd.
De doos:
In de deksel links de bereiding van het hoofdgerecht, rechts het menu. |
MENU
AMUSES
MADELEINE VAN CHORIZO MET KRUIDENMAYONAISE
TONIJNFILET MET LIMOENBLAD EN RADIJS
EENDENBORST MET KERRIE EN GEPOFTE WILDE RIJST
VOORGERECHT
ZEEBAARS CEVICHE MET LIMOEN EN COURGETTE
TUSSENGRECHT
RUNDER PICHANHA MET BEREIDINGEN VAN KNOLSELDERIJ EN LOOK
HOOFDGRECHT
SCHOLFILET MET GEPOFTE BOSPEEN, ASPERGES EN SAUS VAN KOKKELS
NAGERECHT
BEREIDINGEN VAN SINAASAPPEL, GEMBER EN CITROENGRAS
WIJNARRANGEMENT
WIT: Lunaria Civitas Pecorino | Abruzzen | Italië
ROOD: Capezzana | Barco Reale di Carmignano | Italië.
|
In de traditie van de Chaîne waren de deelnemers netjes gekleed, met hun Chaîne-lint, en natuurlijk op tijd! Joost Boers coördineerde deze avond, waarbij twee keer een break-out room was gemaakt, zodat een deel van de avond in kleiner (beeld)gezelschap werd doorgebracht.
De deelnemers waren unaniem in hun oordeel dat zowel kwaliteit als presentatie van de gerechten op zeer hoog niveau was en dat chef-kok Bert van Eijden veel complimenten toekwamen.
Vive la Chaîne!