Déjeuner Amical bij Da Vinci

okt

18

Déjeuner Amical bij Da Vinci

Verslag lunch bij Da Vinci, Maasbracht op 18 oktober 2015


Op een zonnige zondag morgen kwamen 74 Chaîneleden uit drie landen met hun gasten naar Maasbracht om in Da Vinci** te lunchen. De opkomst was overweldigend. Afgezien van Grand Chapîtres heeft de Nederlandse Baillage lang zo'n opkomst niet gehad, er was zelfs een wachtlijst want het restaurant was tot de laatste stoel bezet. De hooggespannen verwachtingen, resulterend van eerdere bezoeken, werden door Petro en SVH-Meesterkok Margo meer dan waargemaakt.

De amuses waren gevarieerd en verrassend, van de lolly’s, de horentjes, de krokantjes, via het vishapje tot het piccalilly soepje waren van grote klasse en hadden een breed pallet van smaken en textuur. Dit alles werd begeleid met een goede Moët & Chandon Brut.

De koningskrab en coquille vormden een perfecte match met de zoetzure komkommer dressing. De viognier, 2014 kwam verrassenderwijs uit Chili. De perfect gegaarde tarbot met spinazie en hollandaisesaus paste prima bij de soepele Montagny La Grand Roche Louis Latour, Bourgogne, 2012. 

De klassieker patrijs met zuurkool was zeer smakelijk hoewel de gekonfijte pootjes hier en daar een tikkeltje droog waren. De friszure Riesling uit de Moezelstreek complementeerde mooi het zuur van de zuurkool. De reebokfilets waren perfect gegaard en werden begeleid door een krachtige goed op dronk zijnde Primitivo Magnum Poggio Le Volpi Tator, 2011 uit Puglia.
 
Het dessert was koninklijk met een zestal gerechtjes o.a. soufflé, calvados bonbons, peer met chocolade, bastognekoek en vanille saus en een mini magnum.
 
Het was weer een onvergetelijke culinaire ervaring, Petro en Margo bedankt!

Wim Sluijter
Bailli Regional Zuid-Nederland