Déjeuner Amical bij De Mandemaaker in Bunschoten-Spakenburg
Op zaterdag 10 oktober 2020 vond er een Déjeuner Amicale plaats in restaurant De Mandemaaker in Spakenburg. Om 12.30 uur ontmoetten zevenentwintig leden van de Châine elkaar. De ontvangst vond plaats in de sfeervolle Zuiderzeezaal. Weliswaar op gepaste afstand vanwege de coronaregels. De Cava Domenica de Requena Brut vormde een mooi begin van deze middag. Vervolgens hebben we genoten van een uitmuntend Déjeuner dat er als volgt uitzag :
MENU
Amuse
Krokante Zeewier met wakamecrème en Hollandse garnaal
&
Bitterbal van gerookte paling
***
Gerookte zalm met citroen, bleekselderij en Granny Smith
***
Gerookte watermeloen, tomaat, basilicum en burrata
***
Snoekbaars*, mosselen, kokos en gamba
***
Dessert amuse
Geitenkaas, biet en vanille
***
Verschillende bereidingen van bramen met yoghurtijs
***
Koffie/thee met friandises
Het menu was opgebouwd uit verrassende vondsten (heel bijzonder was de gerookte watermeloen) en vangsten uit zout en zoet water geheel in stijl met het verleden van Spakenburg als vissersplaats aan eerst de Zuiderzee en nu het IJsselmeer. Dit alles begeleid door een mooi wijnarrangement. De bediening was heel gastvrij en werkte uiteraard zoals de coronaregels dit voorschrijven.
Na afloop van het Déjeuner werden de witte en de zwarte brigade hartelijk bedankt voor het welslagen van een prachtige middag. De gebruikelijke oorkonde werd overhandigd aan mevrouw Ans Huurdeman. Tot slot sprak eigenaar Mâitre Rôtisseur Bert van Eijden ons toe met een positief verhaal over de toestand van de horeca tijdens coronatijd.
Vive la Châine!
Met vriendelijke groet,
Leo Langeveld
Bailli Régional Midden- en West-Nederland