Déjeuner Amical bij Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden
Op zondag 27 mei verzorgde Landgoed Hotel en Restaurant Carelshaven een lunch voor de Chaîne. Er waren 27 deelnemers en vanwege het zeldzaam prachtige weer werd de lunch op het terras geserveerd. Het was de tweede keer dat de Chaîne bij Maître Hôtelier Alco van Berkel en zijn vrouw Evelyn de maaltijd genoten.
De Chef was op vakantie en daardoor werd de witte brigade aangevoerd door souschef Rick Stehr. Eerder deze maand won Rick verdienstelijk de Jeunes Chefs Rôtisseurs competitie.
De ontvangst in Delden was met champagne en een parade van amuses gevolgd door vier prachtige gerechten.
Makreel
kalfstong/augurk/aardappel
Rioja Muga Blanco 'Barrel Fermented' Rioja, 2016
Zeebaars
spinazie/relish/zilte groente
Leyda Chardonnay, Falaris Hill, Leyda Valley, San Antonio, 2016
Lam
vadouvan/asperge/groene kruiden
Spatburgunder Kabinett Trocken, Gerhard Karle, Ihringer Fohrenberg,
Kaiserstuhl, 2015
Rabarber
karnemelk/szeshuan/kwark
Tokaji Beres Magita Cuvee Édes Cuvee', Erdobenye, 2013
Koffieservies
Na de maaltijd volgde de evaluatie van hetgeen we genoten hadden. Dit keer was het niet de Bailli Régional die het woord voerde maar zijn echtgenote Tonnie Westerhof. Argentier Albert de Vink becommentarieerde de wijnen.
We waren allen vol lof over spijs en wijn en Rick Stehr werd veel succes toegewenst voor finale Jeunes Chefs competitie die lin september plaats zal vinden in Taiwan.
De gebruikelijke oorkonde werd aan Alco van Berkel overhandigd en we keken terug op een
prachtige middag.