Twente & het Rijke Landleven!
Op zaterdag 17 februari 2018 verzorgt de witte brigade van Landhuishotel de Bloemenbeek* een Diner Amical, onder leiding van Souschef Michel Oude Booijink, winnaar Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2017. Als winnaar van deze competitie heeft hij een trainingsprogramma ‘the road to Frankfurt’ gevolgd bij meerdere sterrenrestaurants in Nederland en in Engeland. Op 8 september jl. heeft hij als nationale winnaar deelgenomen aan de 41ste International Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition en behaalde de tweede plaats van de wereld en daarmee ook de eerste plaats van Europa!
In samenwerking met de zwarte brigade onder leiding van Maître d’hotel Sofien Oueslati zal hij voor de leden van Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs een gastronomisch Dîner Amical bereiden.
Middagprogramma
Voorafgaand neemt Hôtelier & Restaurateur Raymond Strikker ons graag mee om (wederom) op een uiterst verrassende wijze kennis te maken met deze prachtige streek van Nederland, ook wel ‘hét Landgoed van Nederland’ genaamd.
Hij organiseert ’s middags een exclusief en bijzonder bezoek aan BOERgondisch ‘Erve Elferman’ te Beuningen. Indien u hieraan deel wilt nemen, wordt u uiterlijk 14.00 uur verwacht voor gezamenlijk vertrek. De gastheer en -vrouw van ‘Erve Elferman’ Harry & Suze Boomkamp verzorgen een rondleiding onder het motto ‘Écht vlees komt niet van de slager, maar van de koe’ bij hen over het prachtige erf van een van de oudste boerderijen van Twente. ‘Erve Elferman’ produceert lekkere, pure en eerlijke producten van natuurzuiver rundvlees. Zij zijn het enige bedrijf met een unieke certificering daar fokkerij, het houden en voederen van de dieren, met een eigen slagerij in eigen gesloten bedrijf plaatsvindt.
Aansluitend aan de rondleiding volgt een ‘mini proeverij’ met onder andere een mooi glas bouillon, een ragout van koewang van eigen limousin runderen en nog meer kleine culinaire versnaperingen. Rond 16.30/17.00 uur vertrekt u weer richting De Bloemenbeek.
De kosten voor het middagprogramma bedragen € 27,50 per persoon.
Overnachten
U kunt overnachten in Landhuishotel de Bloemenbeek. Leden van de Chaîne krijgen een speciaal tarief van € 125,- per kamer per nacht inclusief ontbijt o.b.v. een tweepersoons kamer Comfort. Indien rechtstreeks geboekt krijgen de gasten een upgrade aangeboden. Een aan te bevelen riante ‘Tuin & terras suite’ kent een speciale toeslag van € 20,- per persoon. Uiteraard is alles te reserveren op basis van beschikbaarheid. U dient rechtstreeks bij het hotel te reserveren door een e-mail te sturen aan
sales@bloemenbeek.nl.
De Bloemenbeek kent meerdere eervolle vermeldingen in o.a. Gault Millau (15pnt) en de Lekker en is alweer voor 7 jaar door Guide Michelin gehonoreerd met 1 ster. Landhuishotel De Bloemenbeek is tevens aangesloten bij QL (Quality Lodgings) hotels.
De twee visgerechten uit het menu, te weten de
Makreel met Noordzeekrab en de
Skrei zijn de prijswinnende finalegerechten van Michel Oude Booijink tijdens de Internationale Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition in Frankfurt, gehouden in september 2017. Het dessert uit het menu komt uit de finale van NK jonge Koks Horecava 2018 in Amsterdam door Sebastiaan Schreuder.
Programma
14.00 uur Aanvang middagprogramma
18.00 uur Ontvangst met sprankelend aperitief en amuses bouche
19.00 uur Aanvang Diner Amical
MENU
Sprankelend aperitief & amuses bouche
Wijngaard ‘de Hakenberg’ Brut, Johanniter, De Lutte, Nederland
***
Makreel & Noordzeekrab
cheviche en tartaar met in soja gemarineerde sjalotten kruidenolie en Noordzeekrab
Weingut Kolkmann “Burgunder”, Weissburgunder, Chardonnay, 2016 Wagram, Oostenrijk
***
Skrei
filet met ossenstaart, wilde spinazie en vinaigrette van sambai
Weingut Kolkmann “Burgunder”, Weissburgunder, Chardonnay, 2016 Wagram, Oostenrijk
***
Eend
borst gelakt met gebakken eendenlever, pinklady appel en calvadossaus
Bodegas Castaño, Monastrell, 2015 Yecla, Spanje
***
Dinkeldalrund ‘Erve Elferman’
in 'noabers' hooi gegaarde Dinkeldalrund met biologische groenten van landgoed Singraven
en jus van aardse kruiden
Bodegas Castaño, Monastrell, 2015 Yecla, Spanje
***
Bloedsinaasappel & hazelnoot
cremeux van hazelnoot met structuren van bloedsinaasappel en sorbet van boer`n yoghurt
Domaine Nigri, Petit Manseng, Gros Manseng, 2013 Jurançon, Frankrijk
***
Espresso’s & friandises
Adres |
Landhuishotel De Bloemenbeek |
|
Beuningerstraat 6 |
|
7587 ZG De Lutte (Ov) |
Telefoon |
T +31 (0)541 55 12 24 |
E-mail |
info@bloemenbeek.nl |
Website |
www.bloemenbeek.nl |
Parkeergelegenheid |
Gratis bij het restaurant |
Overnachten
|
Rechtstreek boeken bij Landhuishotel
De Bloemenbeek, zie boven |
Kleding
|
Smart Casual (middagevenement)
Black tie, leden met Chaînelint (diner) |
Prijs
Midddagprogramma
Diner Amical |
€ 27,50 per persoon
€ 110,00 per persoon |
|
|
Aanmelden
Via onderstaande aanmeldknop op de website of per e-mail aan
info@chaine.nl.
Met vriendelijke groet,
Maarten Westerhof
Bailli Régional Noord- en Oost-Nederland