Dîner Amical bij Restaurant élevé in Leeuwarden
Op zaterdag 5 september 2020 vond er een Dîner Amical plaats in restaurant élevé in Leeuwarden. In de middag organiseerde Özge Ascioglu een wijnproeverij van zeven Turkse wijnen. Aan de proeverij namen veertien leden deel. Tevens werd er typisch Turks fingerfood bij geserveerd.
De wijnproeverij was een groot succes. Iedereen maakte kennis met wijnen gemaakt van druiven die niemand eerder had geproefd. Özge en Teike werden door het bestuur hartelijk bedankt voor hun inzet.
Om 18.30 uur ontmoetten twintig leden van de Chaîne elkaar bij de bar voor een prosecco met amuses. Afif had ervoor gezorgd dat wij met twintig mensen op gepaste afstand met echtparen tegenover elkaar coronaproof een heerlijke avond beleefden.
Het menu zag er als volgt uit:
TONIJN
Gegrild/gyoza/rettich/soja/granite
Weingut Georg Mosbacher, Riesling Trocken, Pfalz, Duitsland
STEAK TARTAAR
Gerookte eidooier/picalilly/parmezaan
Nals Margreid, Pinot Grigio 'Hill', Alto-Adige, Italie
SCHOLFILET
Langoustine/ peulvruchten/ tandoori/ bouillon
Chateau Paquette, Cotes de Provence rosé, Provence, Frankrijk
KALFSLENDE
Van de Big Green Egg / Iberico fingers/ artisjok/ zwarte knoflook/ tomaat / dragon
Thorn-Clarke, Shiraz 'Terra Barossa', Barossa Valley, Australië
BANAAN
Gepoft/macademia/ honingpollen/kwark/karamel
ChateauLafitte-Teston, Pacherenc du Viv-Bilh Doux
'Reve d’Automne’, Sud-Ouest, Frankrijk
Het geheel was zeer smakelijk en op sterniveau. De bediening was erg vriendelijk en werkte gedisciplineerd zoals de corona-maatregelen dat voorschrijven.
Na afloop werden chef-kok Mike Kalkman met de witte brigade alsmede Afif Boughamoura met de zwarte brigade hartelijk bedankt voor het verzorgen van een prachtige avond. De gebruikelijke oorkonde werd door Maarten Westerhof aan hen uitgereikt.
Met hartelijke groet,
Maarten Westerhof
Bailli Régional Noord- en Oost-Nederland