Verslag van het Grand Chapitre in Den Haag en Rotterdam
Dag 1, vrijdag 12 juni
Ontvangst in de Rotonde van Hotel Des Indes met champagne en petit-fours waarop het Chaîne logo. In deze fraaie ambiance ontmoetten we elkaar en maakten we ook kennis met de buitenlandse deelnemers uit Duitsland, België en Engeland.
De eerste dag van het Chapitre stond in het teken van typische Nederlandse specialiteiten. Met de bus van Koninklijke Beuk naar de haven van Scheveningen, waar op de kade voor het gerenommeerde visrestaurant Catch by Simonis haring met korenwijn werd geserveerd. Voor de buitenlandse deelnemers en een aantal Nederlanders de eerste keer dat haring aan de staart werd vastgepakt en zo de keel in gleed. Een gezellige start in ongedwongen sfeer op een mooie plek.
Vervolgens naar de residentie van de Franse ambassadeur. In dit fraaie pand werden we ontvangen met champagne en genoten we van exquise hapjes uit de Franse keuken. Zijne Excellentie Laurent Pic legde in zijn toespraak nadruk op het belang van de Chaîne des Rôtisseurs en haar rol in de culinaire wereld en promotie van de Franse keuken. Jaap Postma dankte de ambassadeur voor zijn gastvrijheid.
De bus bracht ons naar Restaurant Garoeda aan de Kneuterdijk voor een typisch Nederlands diner: een Indonesische rijsttafel. Hier voegden deelnemers, die niet aan het eerdere programma konden deelnemen zich bij ons en zo werd de tweede verdieping geheel met Chaîne leden gevuld. In vrije tafelschikking genoten we van een scala aan Indonesische gerechten. De chef-kok en zijn staf komt alle eer toe.
Eén van de leden werd het teveel, maar Piet van den Bosch, net zijn opfriscursus BHV achter de rug, legde hem in stabiele zijligging tot de gealarmeerde ambulance-broeder het van hem overnam. De broeder werd vergezeld door drie agenten (we zijn wel in den Haag!). Na observatie in het ziekenhuis bleek alles in orde en kon hij gelukkig de volgende dagen probleemloos aan het programma deelnemen.
Dag 2, zaterdag 13 juni
Op de tweede dag bracht de bus ons naar de haven van Rotterdam waar we aan boord gingen van de rondvaartboot die op loopafstand van Restaurant Parkheuvel aangemeerd lag. Binnen werden we gastvrij ontvangen en onder het genot van een kopje koffie en een lekker taartje maakten we een tocht door de haven van Rotterdam langs Rotterdamse architectonische hoogstandjes, tankers en containerschepen. Er viel een drupje regen, maar dat weerhield een aantal leden niet te genieten van het mooie uitzicht op het bovendek.
Na terugkomst in de haven liepen we gezamenlijk naar Restaurant Parkheuvel** waar we werden ontvangen met smaakvol trompetgeschal. Daar volgde de intronisatie en promotie van onze (bestuurs)leden. Vervolgens gingen we na het nuttigen van een gaasje champagne aan tafel om te genieten van een voortreffelijke lunch.
Na de lunch bracht de bus ons naar Hotel Des Indes waar om we om 18.00 uur werden ontvangen met een glaasje champagne op de prachtige Rotonde op de eerste verdieping. Vervolgens begaven we ons naar de balzaal om deel te nemen aan het galadiner. Verrukkelijke gerechten begeleid door verrassende wijnen. Het zeer geslaagde muzikale intermezzo werd verzorgd door leerlingen van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.
Dag 3, zondag 14 juni
Na het ontbijt op zondag bracht de bus ons naar een orchideeënkwekerij waar we een leerzame rondleiding kregen. Zo vernamen we dat het maarliefst 70 weken duurt voor een plant geschikt is voor verkoop. Alle dames (en een enkele heer) kregen een orchidee cadeau.
Vervolgens bracht de bus ons naar Restaurant de Kievit in Wassenaar, waar we na een glas champagne op het zonnige terras deelnamen aan een geslaagde lunch.
Complimenten voor de uitstekende organisatie van dit zeer geslaagde Grand Chapitre. We kijken uit naar het volgende Grand Chapitre dat samen met de Duitse Balliage georganiseerd zal worden en gaat plaatsvinden in Aken en Maastricht.
Met dank aan onze Chargé de Missions Siebe Stellingwerff Beintema voor het schrijven van het verslag van de eerste dag en onze Chancelier Caroline de Bruijn-Eriks voor het maken van de fotocollages.
Vervolgens bracht de bus ons naar Restaurant de Kievit in Wassenaar, waar we na een glas champagne op het zonnige terras deelnamen aan een geslaagde lunch.
Complimenten voor de uitstekende organisatie van dit zeer geslaagde Grand Chapitre. We kijken uit naar het volgende Grand Chapitre dat samen met de Duitse Balliage georganiseerd zal worden en gaat plaatsvinden in Aken en Maastricht.
Met dank aan onze Chargé de Missions Siebe Stellingwerff Beintema voor het schrijven van het verslag van de eerste dag en onze Chancelier Caroline de Bruijn-Eriks voor het maken van de fotocollages.