Virtueel Dîner Amical door Restaurant Villa de Duinen
Zondag 30 januari vanaf 19.00 uur genoten 26 deelnemers vanuit huiskamers van een smakelijk diner dat heel goed was voorbereid door Stefhan Raggers, Chef van Villa de Duinen te Noordwijk. De avond kreeg een heel bijzonder cachet doordat dezelfde ochtend Albert de Vink, tot zijn grote verrassing, was geëerd met een koninklijke onderscheiding. Hij werd Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn vele vrijwilligerswerkzaamheden voor de Protestantse Kerk. De deelnemers feliciteerden Albert natuurlijk allen van harte.
Emile van der Linden haalde zelf zijn bestelling op, de overige werden door Michiel van der Horst en Siebe Stellingwerff Beintema rondgebracht. Hopelijk was dit de laatste keer dat we een virtuele Zoom bijeenkomst moesten houden. Elio Machillanda had net als bij eerdere gelegenheden de regie over de avond en stuurde iedereen naar break-out rooms en weer terug naar de hele groep. Dank Elio!
Stephan Raggers, de pas 27 jaar jonge Chef, vertelde het menu. Hij kreeg complimenten voor de wijze van presenteren van de gerechten, waarbij heel helder was aangegeven wat in de deelverpakking zat. Beter dan dit hebben we het nog niet gezien. En het was heerlijk!
Yvo Erades had wijnen bij de gerechten gekozen en daarover een mooie notitie geschreven.
Bijzondere wijnen en heel goed gekozen!
M E N U
Voorgerecht
Zoete aardappel
groene kruiden – tuinboon
of
Zalm
Japanse hollandaise – nori – koriander
Tussengerecht
Vichyssoise
Vis – Hollandse garnaaltjes
of
Vlees – San Daniel
of
Vega
Hoofdgerecht
Ossenhaas
rode wijn – pommes Anna – witlof
of
Knolselderij
aioli nootjes – rode uit – brickdeeg
Dessert
Hazelnoot
tartelette – pure chocolade -karamel
optioneel
selectie van kazen
Wijnen
Bij voorgerecht en vichyssoise
Monte del Frà, Custoza 2019
Bij hoofdgerecht
Grand Vin de Bourgogne
Château Cap Saint Martin, 2018
Bij nagerecht
Valcros Banjuls
Met eenheid van stemmen werd besloten dat Villa de Duinen de Chaîne oorkonde verdiende, die ook hen aan deze mooie avond zal herinneren.