Wijn & Chocolade Proeverij - Virtueel Evenement
Op 15 mei genoten de leden en gasten van Chaîne des Rôtisseurs Bailliage National des Pays-Bas van een fantastische 'Wijn & Chocolade' proeverij. Ik moet zeggen dat alle opmerkelijke wijnen & chocolades waren uitgekozen door Yvo Erades die, denk ik, zeer verdiend 'de eerste en beste wijn en chocolade sommelier van Nederland' is (met dank aan Emile van der Linden's voorstel). Ik zal heel kort met u delen wat we geproefd hebben:
1- Domaine Loew Alsace 2018 (Pinot Gris, Gewurztraimer, Riesling en Muscat), Duitsland en Esmeraldas (zijdezachte melkchocolade- 42% cacao, tonen van karamel en hazelnoot uit Ecuador)
2- Rémi Niero Condrieu Les Ravines 2019 (Viognier), Frankrijk, en Udzungwa (speelse pure chocolade- 70% cacao, tonen van sinaasappel en toffee uit Tanzania).
3- Sepp Moser Burgenland Organic 2019 (Zweigelt), Oostenrijk en Virunga (aardse pure chocolade- 70%, tonen van Morello kersen, diepe chocolade en zwarte thee uit Tanzania)
4- Twee verschillende wijnen die we proefden met Piura.
a- Metamorphosis 2019 (Markus Huber, Gruner Veltliner, maar ongefilterd, biologisch en natuurlijke gist), Oostenrijk- Ik vond het heel interessant dat de wijnfles is gemaakt van keramiek.
b- Le Clos du Caillou Côtes du Rhône Les Quartz 2018 (Côtes du Rhône met de allure van Châteauneuf-du-Pape en Grenanche 85% en Syrah 15%), Frankrijk.
Piura (heldere donkere chocolade- 75% cacao, tonen van framboos, gedroogde pruimen, en pecan uit Piura Valley, Peru).
De chocolade werd geleverd door originalbeans.com.
Last but not least, het was de eerste keer voor mij om deel te nemen aan een wijn & chocolade proeverij, het was geweldig. Ik zou aanraden om deze zeer interessante ervaring te proberen. Bedankt Yvo voor zo'n geweldige proeverij.
Met vriendelijke groet,
Özge Aşcıoğlu
Chevalier
---
Chaîne des Rôtisseurs Bailliage National des Pays-Bas had a fantastic tasting event of 'Wine & Chocolate' on the 15th of May. I must say that all remarkable wines & chocolates were chosen by Yvo Erades who, I think, is highly deserved as 'the first and best wine and chocolate sommelier in the Netherlands' (thanks to Emile van der Linden’s proposal). Let me share with you very briefly what we tasted:
1- Domaine Loew Alsace 2018 (Pinot Gris, Gewurztraimer, Riesling and Muscat), Germany and Esmeraldas (silky milk chocolate- 42% cacao, notes of caramel and hazelnut from Ecuador)
2- Rémi Niero Condrieu Les Ravines 2019 (Viognier), France, and Udzungwa (playful dark chocolate- 70% cacao, notes of orange and toffee from Tanzania).
3- Sepp Moser Burgenland Organic 2019( Zweigelt), Austria and Virunga (earthy dark chocolate- 70%, notes of Morello cherries, deep chocolate, and black tea from Tanzania)
4- Two different wines we tasted with Piura.
a- Metamorphosis 2019 ( Markus Huber, Gruner Veltliner, but unfiltered, organic and natural yeast), Austria- To me it is so interesting to wine including bottle is made up from stones and ceramics.
b- Le Clos du Caillou Côtes du Rhône Les Quartz 2018 (Côtes du Rhône with the allure of Châteauneuf-du-Pape and Grenanche 85% and Syrah 15%), France.
Piura (bright dark chocolate- 75% cacao, notes of raspberry, dried prunes, and pecan from Piura Valley, Peru).
All chocolates were provided by originalbeans.com.
Last but not least, it was the first time for me to join in the wine & chocolate tasting which was amazing. I would recommend trying this very interesting experience. Thanks Yvo for such a great tasting.
Yours sincerely,
Özge Aşcıoğlu
Chevalier