Déjeuner Amical bij de Groene Lantaarn**

apr

24

Déjeuner Amical bij de Groene Lantaarn**

Chers Consoeurs et Confrères,

De Groene Lantaarn is al weer 6 jaren de schitterende thuisbasis van meester-kok Jarno Eggen en de charmante meestergastvrouw/ sommelier Cindy Borger en die combinatie van locatie en perfect teamwork draagt bij aan een unieke culinaire beleving. Michelin waardeert dit restaurant met 2 Michelin sterren en Gault & Millau vindt het 18 (van de maximaal 20) punten waard. Graag nodigen wij u uit om beide waarderingen aan den lijve te ondervinden.  

Programma

 
12:00u Ontvangst
12:30u Lunch
16:00u Einde evenement

 
M E N U
 
Jarno’s Lunch
                              
Ontvangst met Cava & amuses
 
Noordzeekrab met lobbige gelei van krab en créme van “Marina plankton“
Wijn

Snoekbaars met morilles, rode wijnjus en tuinbonen

Wijn

Millefeuille van ree met ganzenlever en pompoen

Wijn

Aardbei dessert rondom de aardbeien

Wijn

De specifieke bijpassende wijnen zullen later bekend worden gemaakt


Koffie en/of thee met huisgemaakte petit fours en bonbons


Prijs     : € 175,- p.p.
Idem voor een menu zonder alcoholische dranken, maar met bijpassende non alcoholische drankjes

Kleding

:

Smart Casual / leden met Chaînelint
Adres : Gemeenteweg 364 Staphorst
0522 – 463 116
Parkeergelegenheid : Voor de deur / eigen terrein


Hotelovernachting
Aanbevolen hotels: De Havixhorst / De Wijk
                                B & B aan het Reesdal / IJhorst
                                Van der Valk / Zwolle
                                                                     
Aanmelden  
Aanmelden plus vermelding allergieën of dieetwensen via onderstaande aanmeldknop op de website of per e-mail, zo spoedig mogelijk maar in ieder geval vóór 18 april 2025.

Met vriendelijke groet,

Siebe Stellingwerff Beintema

Bailli Délégué

Ted Janssen

Bailli Régional Zuid-Nederland
Adres: Gemeenteweg 364 7951 PG Staphorst .
Aanvang: 12:00

OMGD Discovery of Turkish Wine - Part 2

apr

12

OMGD Discovery of Turkish Wine - Part 2

Last year, we made a first discovery of Turkish Wine and Mezze. At restaurant Levant in Amsterdam, we explored the traditional style of wines and cuisine of the Levant region. Now, we will take a closer look at the more modern-day style of wine making, accompanied by mezze in modern Turkish cuisine. 

Please join us at this unique OMGD-event, hosted by our fellow confrère Gürbüz Salman. It promises to be as spectacular as last year!

Please note, we had to change the date from March to April due to personal circumstances. If you had already registered, please do so again (you will have received an email). 

 
WELCOME DRINK Pasaeli Naif Pet-Nat Calkarasi Extra Brut    
COLD STARTERS (MEZZE) WINE PAIRING  
Lakerda Tartar - Salted Fish Tartar with Green Apples Pasaeli Emir 2023    
Salgamli Kisir - Sour Bulghur with shalgam, olives and pickles  
     
WARM STARTERS (MEZZE)    
Visneli Yaprak Sarma - Stuffed Vine Leaves with sour cherries and pine nuts Pasaeli Old Vines Papaskarasi 2023           
Brisket Beyti - Brisked Wrapped in Pastry with Yoghurt Sauce  
     
MAIN COURSE    
Deniz Yildizi - Fish of the Day with pumkin orzo risotto
or
Meftune-i Pirzola - Lamb Chops with Freekeh wrapped in Aubergine or Vegetarian
Pasaeli Okuzgozu - Cabernet Franc 2022
or
Pasaeli Blanc De Noir 2023              
 
 
     
DESSERT    
Baklavamsi Pasaeli Morso di Sole  Sultaniye 2021  

 
 
Adres: Stratumseind 87 5611 ER Eindhoven.
Aanvang: 12:00
ALV & Déjeuner Amicale bij Latour*

mrt

29

ALV & Déjeuner Amicale bij Latour*

ALGEMENE LEDENVERGADERING EN DÉJEUNER AMICAL BIJ RESTAURANT LATOUR, HUIS TER DUIN IN NOORDWIJK

Chers Consœurs et Confrères,


Graag nodigen wij u uit voor een Déjeuner Amical die gehouden zal worden aansluitend aan de jaarlijkse ledenvergadering op zaterdag 29 maart 2025. We zijn dan welkom bij Restaurant Latour, in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk aan Zee.

Sinds 2005 is Restaurant Latour onafgebroken de trotse bezitter van een Michelin ster. Onder leiding van Chef Kenny Friederichs en Sommelier Stan Kerckhoffs serveren zij verrassende smaakcombinaties op geheel eigen wijze.

Programma
                      
10.30 uur Ontvangst in zaal Panorama 8
11.00 uur   Aanvang Algemene Ledenvergadering in zaal Panorama 8
12.00 uur   Apératief in Petit Latour
12.30 uur     Aanvang lunch in Restaurant Latour   
15.30 uur    Einde evenement


                                                    M E N U
                                       Champagne & Latour Bites
                                                      ***

                           Beekridder – koolrabi – Nederlandse wasabi
                                                      ***

                           Kabeljauw – bloemkool – basilicum - eikhaas
                            Baskisch hoen – aardpeer – lavas - zeekraal
                                                          ***

                                  Rabarber – geitenjoghurt - waterkers
                                                          ***

De wijnen ,uitgezocht door Maître Sommelier Stan Kerckhoffs ,zullen later bekend worden gemaakt.
 
Prijs € 165,-- p.p.
  Voor een menu zonder alcoholische dranken, maar met bijpassende drankjes zoals thee, is de prijs € 142,50 p.p. 
Kleding Smart Casual met linten voor leden
Adres Koningin Astrid Boulevard 5
 2202 BK Noordwijk aan Zee
Telefoon (071) 365 1300
Website www.huisterduin.com
Parkeren  Parkeren op de parkeerplaats of in de parkeergarage van Huis ter Duin. De parkeerkosten worden ons door Huis ter Duin aangeboden.

           
 
Aanmelden via onderstaande aanmeldknop op de website of per e-mail, zo spoedig mogelijk maar in ieder geval vóór zondag 23 maart  2025.
 
Adres: Koningin Astrid Boulevard 5 2202 BK Noordwijk-Binnen.
Aanvang: 10:30
Déjeuner Amical bij Ratatouille Food & Wine*

feb

27

Déjeuner Amical bij Ratatouille Food & Wine*

Déjeuner  Amical bij Ratatouille Food & Wine*

Datum:        donderdag 27 februari 2025
Aanvang:    12.00 uur Ontvangst, 12.30u Lunch, 16.00u Afsluiting
Adres          Spaarne 96, 2011 CL te Haarlem



Chers Consœurs et Confrères,

Met plezier en vol verwachting nodigen wij u uit voor de fantastische Experience lunch op donderdag 27 februari 2025 in het fabuleuze restaurant Ratatouille gelegen in het historisch centrum van Haarlem. Sterren chef Jozua Jaring (mede bekend van zijn royale porties)  maître Nick Spoelstra en het team zorgen voor een unieke culinaire beleving.  

M E N U

Experience Lunch    
             

Parade van 4 amuses

Cava Pares Balta Cuvee Speciale


Noordzee Krab


Roscoff ui / Gerookte ui / Bieslook / Citroen creme / Tartelette


Apostelhoeve - Müller Thurgau 2023 - Limburg - Nederland


Anjou Duif

Rode biet / Polenta / Stoof van het boutje / Granen / Peterselie


Bodegas Cerron - Matas Altas 2023 - Jumilla - Spanje

Druif: Monastrell, aangevuld met moravia agria, blanquilla, forcallat en bobal


Pure chocolade


Bloedsinaasappel / Tonkaboon / Specerijen / Cacao


Kracher - Auslese Zweigelt - Burgenland - Oostenrijk

Druif: Zweigelt

                                

Koffie en friandises


Prijs     : € 99,50 p.p.
Kleding : Smart Casual; leden met Chaînelint
Adres : Spaarne 96, 2011 CL Haarlem
023 – 542 7270
Parkeergelegenheid : Parkeergarage De Appelaar of De Kamp
Beide parkeergarages op 400 meter afstand

Hotelovernachting
Aanbevolen hotels: De Gouverneur
                                Brass Suites
                                Frenchie
                                Carlton Square                                    

Aanmelden  
Aanmelden plus vermelding allergieën of dieetwensen via onderstaande aanmeldknop op de website of per e-mail, zo spoedig mogelijk maar in ieder geval vóór 20 februari 2025.

Met vriendelijke groet,

Siebe Stellingwerff Beintema

Bailli Délégué
Ted Janssen

Bailli Régional Zuid-Nederland

  
Adres: Spaarne 96 2011 CL Haarlem.
Aanvang: 12:00

Dîner Amical bij Landgoed Het Roode Koper in Ermelo

jan

23

Dîner Amical bij Landgoed Het Roode Koper in Ermelo

Chers Consœurs et Confrères,
 
Graag nodigen wij u uit in te schrijven voor het Dîner Amical op donderdag 23 januari bij Restaurant het Roode Koper te Leuvenum, Ermelo. Een prachtige locatie waar de gast centraal staat.


Programma
18.00 uur       
     
Ontvangst op het terras bij het Poolhouse of, bij slecht weer, in één van de sfeervolle lounges met Champagne en amuses
18.30 uur                   Aanvang diner
22.30 uur  Einde evenement 
 
  M E N U


    COQUILLE
Twee bereidingen van coquille - gepofte bospeen – citrus
Ingelegde koolrabi - schuimige saus van baharat
Spätburgunder, Blanc de noir 'Illusion', Gies Düppel, Pfalz, Duitsland

*

SNOEKBAARS
Op de huid gebakken snoekbaars - panchetta - venkel - gebrande doyenné de comice -
La Ratte aardappel -hollandaise beurre noisette
Chardonnay, Emma’s, Greenpark Winery, Margaret River, Australië

*

HERT
Rosé gebraden hertenrug-mini-kroket van hertenstoof - spitskool -
trompettes de la mort - hazelnoot - hollandaise met roze peper - eigen jus met kamille
Sangiovese, Mastio Monterosola, Toscane, Italië

*

APPEL
mousse van appel - witte chocoladecrème - lavas - appelgel - havercrumble - roomijs van hopjes
Petit en Gros Manseng, Pancherenc du Vic-bilh-blanc doux, Domaine Laougué, Frankrijk

*

Koffie en friandises
 
Prijs        € 165,- p.p.
Kleding   Smart Casual, leden met Chaînelinten
Adres


Telefoon
E-mail
Website
  Landgoed Het Roode Koper
Jhr. Dr. J.C. Sandbergweg 82
3852 PV Leuvenum, Ermelo
0577-407393
info@roodekoper.nl
www.roodekoper.nl
Parkeergelegenheid     Gratis bij restaurant

Aanmelden   
Via onderstaande aanmeldknop op de website of per e-mail, zo spoedig mogelijk maar in ieder geval vóór maandag 12 januari 2025.

Het Roode Koper beschikt over meerdere overnachtingskamers. Per kamer bedragen de kosten 300 euro, voor twee personen, inclusief ontbijt. Gelieve een kamer rechtstreeks bij het hotel te reserveren.

Met vriendelijke groet,

RobertJan Hoogendoorn 
Bailli Régional du Nord


 
Adres: Jhr. Dr. J.C. Sandbergweg 82 3852 PV Leuvenum, Ermelo.
Aanvang: 18:00