Gerrit de Kiewit Trofee uitgereikt

aug

27

Gerrit de Kiewit Trofee uitgereikt

Gerrit de Kiewit trofee voor Chiel Dohmen van Restaurant By Chiel!


Chiel Dohmen van het Zutphense restaurant By Chiel heeft uit handen van Siebe Stellingwerff Beintema, Bailli Délégué van de Chaîne des Rôtisseurs Nederland, de Gerrit de Kiewit trofee ontvangen. Dit als waardering voor het mogelijk maken dat zijn jonge sous-chef Chiel de Boer kan deelnemen aan de internationale Jeunes Chefs Rôtisseurs wedstrijd.


Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd en vindt dit jaar in oktober plaats in Boedapest. Deelnemers uit 25 landen nemen deel aan deze prestigieuze culinaire wedstrijd voor sous-chefs, jonger dan 27 jaar. De Chaîne biedt hiermee jonge chefs internationale ervaring en de mogelijkheid hun kunnen te tonen aan een internationale jury.
Beoordeeld wordt op presentatie, smaak, kwaliteit en originaliteit en tevens op de vakbekwaamheid in de keuken, waar gelet wordt op efficiënt gebruik van producten, reinheid en stressbestendigheid.

Chiel Dohmen, eigenaar van restaurant By Chiel, is trots op zijn jonge medewerker, die de Nederlandse wedstrijd won en nu uitgezonden wordt naar de internationale.
De Chaîne des Rôtisseurs Nederland waardeert het dat Chiel Dohmen zijn medewerker de tijd en ruimte geeft om zich op de wedstrijd voor te bereiden. Ter voorbereiding zal Chiel de Boer ook stages lopen bij gerenommeerde restaurants als De Treeswijkhoeve**, De Bloemenbeek*, De Mandemaaker en Carelshaven.
 
Als dank voor zijn steun ontvangt Chiel Dohmen de Gerrit de Kiewit trofee, een fraai herinneringsbord.
 
Op de foto: Chiel Dohmen, Chiel de Boer en Siebe Stellingwerff Beintema, Bailli Délégué.

 
Bekijk nieuwsitem
Déjeuner Amical bij De Nederlanden* in Vreeland

aug

27

Déjeuner Amical bij De Nederlanden* in Vreeland

This autumn, we invite you to a Déjeuner Amical with Wilco and Caroline Berends of  De Nederlanden*. This special restaurant with centuries-old history is beautifully located on the Vecht river, in Vreeland. This was once a boarding and disembarkation point for horse drawn barges, where people could wait, have some food and drink and, if desired, spend the night. Later, it became a hotel called De Nederlanden where carriages and diligences came to bring and pick up guests. Unfortunately, this is no longer possible now, but De Nederlanden still exudes that history of the past, with all the comforts and conveniences of today. So there is also ample parking next to the hotel.
 
The menu will be announced about 4 weeks in advance. The programme is as follows:

Program
 
RECEPTION
At 12.00hrs in the lounge, we would be honoured to serve you a glass of cava accompanied by some light refreshments.

SETTING
Up to 20 people: at one large round table in the private dining room.
For larger groups: exclusive setting in the restaurant, with 4-6 people per table.

LUNCH
A 5-course lunch menu created by the chef 
Accompanied by a 5-course wine arrangement
Still and sparkling water during the lunch
A tea or coffee service with friandises


 

 
Price €160,- p.p.
Date Saturday19 October 2024
Time 12.00 - 15.00 hrs
Adress Duinkerken 3
3633 EM Vreeland
Contact 0294-232326 || www.nederlanden.nl
Attire Tenue de Ville with medallion for members
Accessibility  Free parking || Community bus 522, stop Dorp (2 min)
 
Bekijk nieuwsitem
Chiel de Boer winnaar Jeunes Chefs Competitie 2024

jun

05

Chiel de Boer winnaar Jeunes Chefs Competitie 2024

Chiel de Boer wint Jeunes Chefs Competitie 2024

Chiel de Boer (22) souschef van restaurant By Chiel in Zutphen heeft op 13 mei jl. de editie 2024 van de Jeunes Chefs Competitie gewonnen.  Deze kookwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de nationale afdelingen van Chaîne des Rôtisseurs en is bedoeld als stimulans voor jonge talentvolle (sous)chefs.  Als winnaar mag Chiel de Boer Nederland vertegenwoordigen op de internationale Jeunes Chefs Competitie (JCC) van Chaîne des Rôtisseurs later dit jaar in Budapest.

Blackbox
Dit jaar waren 2 chefs geselecteerd voor de Nederlandse finale: Chiel de Boer van restaurant By Chiel uit Zutphen en Damon Exterkate van restaurant De Bloemenbeek uit De Lutte. De wedstrijd vond plaats bij restaurant Carelshaven in Delden.

De chefs moeten binnen een bepaalde tijd gerechten opdienen met ingrediënten afkomstig uit een black box. Zij hebben dus vooraf geen weet van wat daar in zit. Dit jaar was de black box gevuld met onder andere poulet-noir, rogvleugel, perzik, ruby chocolat, long-pepper, shi-take, oesterzwammen en zwarte knoflook. De chefs kregen 30 minuten de tijd om op basis hiervan een 3-gangen-menu op te stellen. Daarna hadden de chefs ca. 3 uur de tijd om hun gerechten aan de jury te presenteren.

Tijdens hun bereidingen werden de jonge chefs beoordeeld op manier van werken, hygiëne, snij- en kooktechniek en duurzaamheid. Daarnaast zijn de gerechten beoordeeld op smaak, creativiteit, temperatuur, cuisson en opmaak. Het werd een close-finish waarbij Chiel net iets meer punten behaalde dan Damon.

Koksbuis
Als beloning voor hun deelname aan deze spannende wedstrijd werden beide finalisten na afloop in een gloednieuwe kombuis gehesen met Chaîne-logo en in de fraaie tuin van Carelshaven op de foto gezet.




Budapast
Als winnaar zal Chiel in september afreizen naar Budapast waar de internationale World JCC wordt gehouden. De deelnemende chefs zullen daar op dezelfde criteria worden beoordeeld nadat hen een black box is overhandigd. Chiel zal worden begeleid door Bas Jonker, voormalig creative souschef van restaurant Carelshaven in Delden, die vorig jaar ons land vertegenwoordigde op de internationale JCC.

Jury & Sponsors

De jury bestond dit jaar uit onder andere Bas Jonker, voormalig Creative Souschef Carelshaven, Piet van den Bosch, Culinair Adviseur Jaarbeurs (voorzitter), en Siebe Stellingwerff Beintema, Bailli Délégué Chaîne des Rôtisseurs Pays-Bas.

De organisatie dankt hartelijk de bedrijven en organisaties die geholpen hebben deze editie tot een succes te maken: Bidfood, Restaurant Carelshaven, Carl Siegert, Chaud Devant Horecakleding, Hurricane Bedrijfskleding, Koppert Cress, Pabst & Hagendoorn, Rungis AGF, Sligro en Wüsthof.
Bekijk nieuwsitem
World Chaîne Day 2024 - 20 april

apr

16

World Chaîne Day 2024 - 20 april

International World Chaîne Day

De Wereld Chaîne Dag vindt elk jaar eind april plaats en brengt leden van de Chaîne samen die willen deelnemen aan een feestelijke dag en elkaar willen ontmoeten in een unieke context.  Dit jaar valt WCD op 20 april

Onze Belgische zusters en broeders organiseren die dag een old timers rit in de Vlaamse wijnvelden gevolgd door een lekkere lunch. Nederlandse leden zijn van harte welkom! Graag registreren via bijgaande link.  
https://www.eventbrite.be/e/2004-world-chaine-day-with-oldtimers-ride-huiskamerrestaurant-postelein-tickets-863002703317

Meer informatie over International World Chaîne Day: 
https://newsonline.chainedesrotisseurs.com/story/3266/world-chaine-day-2024.html


Vive la Chaîne! 
 
Bekijk nieuwsitem
Déjeuner Amical bij The Millèn*

apr

13

Déjeuner Amical bij The Millèn*

Zaterdag 25 Mei 2024

Déjeuner Amical bij The Millèn* in Rotterdam



Restaurant The Millèn* is sinds 2018 in het bezit van één Michelin ster.  
Speciaal voor Chaîne des Rôtisseurs en haar vrienden opent chef-kok en eigenaar Wim Severein zijn deuren op deze zaterdagmiddag. 

Dus kom genieten van een culinaire lunch met ons en vrienden, midden in het hart van Rotterdam, in de iconische Millenniumtoren, op de eerste verdieping van het Rotterdam Marriott Hotel. 



Programma
13:00  uur : Ontvangst
13:30 uur : Lunch of Diner
16:00 uur : Einde evenement

Het menu zal op een later moment bekend gemaakt worden. 
 
Prijs     : € 140,-- p.p.
Kleding : Smart Casual
Adres : Restaurant The Millèn 
Weena 686
3012CN Rotterdam
Tel. 010 – 4302333
www.restaurantthemillen.nl

Parkeergelegenheid : Parkeergarage Schouwburgplein 2, te bereiken via de Weenatunnel, of de Q-Park garage Weena.
Of laat de auto thuis en kom met de trein.
Bekijk nieuwsitem
  • Slider 1
  • Slider 2
  • Slider3