Jaarprogramma Chaîne NL 2025

dec

23

Jaarprogramma Chaîne NL 2025

Chers Consoeurs et Confrères, 

Met een groot aantal prachtige ervaringen in 2024 rijker, met als slotstuk ons gala kerstdiner bij Carelshaven, presenteren we met genoegen de kalender voor 2025. 
Veel van onze professionele leden kunnen zich weer verheugen in een grote aandacht en toeloop, met name in het weekend. Dit is heel fijn, na de zware Corona-jaren. Anderzijds, betekent dit ook dat het moeilijker wordt deze top avonden te reserveren voor grote groepen, ook voor ons als Chaîne. Daarnaast zien we een verschuivende vraag naar andere tijdstippen, zoals lunches, mede ingegeven door nieuwe doelgroepen. Dit alles heeft geresulteerd in onderstaand programma. 
De OMGD evenementen zullen binnenkort worden bekendgemaakt, wanneer exacte data bevestigd zijn. 

Het bestuur wenst u een zeer genoeglijk, smakelijk en gastronomisch 2025 toe!

Vive la Chaîne!

Jeroen Haver
Chargé de Presse


 

Jaarprogramma Chaîne des Rôtisseurs

   

Diners en lunches

     
       

donderdag

23 januari 2025

diner

Het Roode Koper, Ermelo

       

donderdag

27 februari 2025

lunch

Ratatouille Food & Wine*, Haarlem

       

zaterdag

29 maart 2025

ALV + lunch

Latour*, Noordwijk

       

donderdag

24 april 2025

lunch

De Groene Lantaarn**, Staphorst

       

donderdag

22 mei 2025

lunch

De Gaffel, Valthe

       

zaterdag

21 juni 2025

lunch

Brienen aan de Maas, Well

       

donderdag

25 september 2025

lunch

Élevé, Leeuwarden

       

zaterdag

25 oktober 2025

lunch

Antilliaans, Den Haag

       

donderdag

27 november 2025

lunch

Mei Wah, Eindhoven

       

zaterdag

13 december 2025

kerstdiner

Kasteel Elsloo, Elsloo

 
Bekijk nieuwsitem
Chaîne bord

dec

23

Chaîne bord

Chers Consoeurs et Confrères,

We zijn benaderd door iemand die in het bezit is gekomen van een bijzonder Chaîne (gedenk)bord. Via deze weg willen wij graag peilen of er leden geïnteresseerd zijn in dit bord. De huidige eigenaar zegt er geen binding mee te hebben. Of er een eventuele vraagprijs is, is ons op dit moment nog niet bekend. Het bord lijkt in (zeer) goede staat te zijn, getuige de foto's. 

Mocht u geïnteresseerd zijn dit bord te verkrijgen, wil je je dan melden bij de Chargé de Presse. Op deze wijze kan het bestuur de interesse peilen en eventuele geïnteresseerden in contact brengen met de aanbiedende partij. Ook als je meer weet over de herkomst en aanleiding van het bord, horen we graag van je. 

Vive la Chaîne!

Jeroen Haver
Chargé de Presse


      
Bekijk nieuwsitem
Verslag JCC 2024 Budapest

nov

04

Verslag JCC 2024 Budapest

De Nederlandse winnaar van de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competitie 2024, Chiel de Boer, doet verslag van zijn ervaring van de internationale competitie die van 1-6 oktober jl. in Budapest, Hongarije, werd gehouden. 

https://www.chainedesrotisseurs.nl/bestanden/Verslag_budapest_24_ChieldeBoer.pdf

Bekijk nieuwsitem
Gerrit de Kiewit Trofee uitgereikt

aug

27

Gerrit de Kiewit Trofee uitgereikt

Gerrit de Kiewit trofee voor Chiel Dohmen van Restaurant By Chiel!


Chiel Dohmen van het Zutphense restaurant By Chiel heeft uit handen van Siebe Stellingwerff Beintema, Bailli Délégué van de Chaîne des Rôtisseurs Nederland, de Gerrit de Kiewit trofee ontvangen. Dit als waardering voor het mogelijk maken dat zijn jonge sous-chef Chiel de Boer kan deelnemen aan de internationale Jeunes Chefs Rôtisseurs wedstrijd.


Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd en vindt dit jaar in oktober plaats in Boedapest. Deelnemers uit 25 landen nemen deel aan deze prestigieuze culinaire wedstrijd voor sous-chefs, jonger dan 27 jaar. De Chaîne biedt hiermee jonge chefs internationale ervaring en de mogelijkheid hun kunnen te tonen aan een internationale jury.
Beoordeeld wordt op presentatie, smaak, kwaliteit en originaliteit en tevens op de vakbekwaamheid in de keuken, waar gelet wordt op efficiënt gebruik van producten, reinheid en stressbestendigheid.

Chiel Dohmen, eigenaar van restaurant By Chiel, is trots op zijn jonge medewerker, die de Nederlandse wedstrijd won en nu uitgezonden wordt naar de internationale.
De Chaîne des Rôtisseurs Nederland waardeert het dat Chiel Dohmen zijn medewerker de tijd en ruimte geeft om zich op de wedstrijd voor te bereiden. Ter voorbereiding zal Chiel de Boer ook stages lopen bij gerenommeerde restaurants als De Treeswijkhoeve**, De Bloemenbeek*, De Mandemaaker en Carelshaven.
 
Als dank voor zijn steun ontvangt Chiel Dohmen de Gerrit de Kiewit trofee, een fraai herinneringsbord.
 
Op de foto: Chiel Dohmen, Chiel de Boer en Siebe Stellingwerff Beintema, Bailli Délégué.

 
Bekijk nieuwsitem
Déjeuner Amical bij De Nederlanden* in Vreeland

aug

27

Déjeuner Amical bij De Nederlanden* in Vreeland

This autumn, we invite you to a Déjeuner Amical with Wilco and Caroline Berends of  De Nederlanden*. This special restaurant with centuries-old history is beautifully located on the Vecht river, in Vreeland. This was once a boarding and disembarkation point for horse drawn barges, where people could wait, have some food and drink and, if desired, spend the night. Later, it became a hotel called De Nederlanden where carriages and diligences came to bring and pick up guests. Unfortunately, this is no longer possible now, but De Nederlanden still exudes that history of the past, with all the comforts and conveniences of today. So there is also ample parking next to the hotel.
 
The programme is as follows:

Program
 
RECEPTION
At 12.00hrs in the lounge, we would be honoured to serve you a glass of cava accompanied by some light refreshments.

SETTING
Up to 20 people: at one large round table in the private dining room.
For larger groups: exclusive setting in the restaurant, with 4-6 people per table.

LUNCH
Ceviche of haddock - coconut - red pepper - spring onion  

***

Sea bass - oyster - salty vegetables

***

Turbot - shellfish - fennel - spinach

***

Tournedos - duck liver - sauce bordelaise

***

Chocolate dessert with corn
Accompanied by a 5-course wine arrangement
Still and sparkling water during the lunch
A tea or coffee service with friandises


 
 
Price €160,- p.p.
Date Saturday19 October 2024
Time 12.00 - 15.00 hrs
Adress Duinkerken 3
3633 EM Vreeland
Contact 0294-232326 || www.nederlanden.nl
Attire Tenue de Ville with medallion for members
Accessibility  Free parking || Community bus 522, stop Dorp (2 min)
 
Bekijk nieuwsitem
  • Slider 1
  • Slider 2
  • Slider3