De Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs is een internationale gastronomische vereniging opgericht in 1950. Haar doel is de promotie van de gastronomie en het vestigen van internationale vriendschapsbanden. De tradities van de Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs zijn gebaseerd op die van het oude koninklijke Franse gilde der Oyeurs ('Ganzenbraders'). Gebraden gans was in die tijd en zeer gewild gerecht. Naar mate de tijd verstreek kreeg het Gilde steeds meer bevoegdheden met betrekking tot roosteren van allerhande vlees, wild en gevogelte. De geschriften over 'les Oyeurs' gaan terug tot het jaar 1248 toen Lodewijk IX, later genoemd 'de Heilige' opdracht gaf aan de provoost van Parijs, Etienne Boileau om structuur te brengen in de vele gildes die Frankrijk toen rijk was. Boileau bacht meer dan honderd gildes, waaronder 'les Oyeurs' in kaart. Door de jaren heen werden de activiteiten van 'les Oyeurs' uitgebreid tot het bereiden en verkopen van alle mogelijke soorten gevogelte en vlees.